Legasi Shaklee

Dr. Forrest C. Shaklee, Sr. (Pengasas Shaklee)

Selama tempoh lebih 50 tahun, syarikat Shaklee telah menerajui barangan dan produk kesihatan dan kecantikan secara semulajadi yang terulung di dunia.

Kelestarian dalam perniagaan dalam perniagaan dan pembangunan produk kesihatan.

Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee telah mencipta ‘Vitalized Minerals’, yang merupakan multivitamin pertama di dunia yang pernah direkodkan. Pada tahun 1956, beliau telah menubuhkan Shaklee Corporation, syarikat jualan langsung yang pertama di dunia. Usaha beliau telah menjadikannya pelopor industri nutrisi dan kaedah pengagihan yang menawarkan faedah dan keuntungan kepada para pengedar.

Tatkala ramai orang lain mengamalkan produk plastik dan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali kepada alam semulajadi – dengan mencari bahan-bahan semulajadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin dan beliau juga di antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah yang bersifat biodegradasi di dunia.

Tatkala ramai orang dan syarikat lain membelanjakan wang untuk tujuan pengiklanan dan pemasaran, Shaklee melaburkan berbilion ringgit sebagai ganjaran kepada pengedarnya yang berkongsi tentang Shaklee. Ditambah pula dengan jutaan ringgit yang dilaburkan untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee.

Syarikat Shaklee meneruskan kesinambungannya di dalam menerajui kepercayaan bahawa kesihatan dan kebahagiaan manusia sebagai sandaran utama kepada pembinaan dan pembentukan kehidupan dunia yang lebih baik.

“Lebih banyak anda berkongsi dengan orang lain, lebih tinggi nilai saham anda, lakukan kepada orang lain sebagaimana anda mahu mereka lakukan kepada diri anda”.

Dr. Forrest C. Shaklee

Falsafah Dr Shaklee
Falsafah Dr Shaklee

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s