Kelebihan dan 7 Manfaat Utama Alfalfa Complex

Perbezaan Shaklee

Alfalfa Complex merupakan Formula Signature Shaklee yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an.

Dihasilkan daripada tanaman herba alfalfa (Medicago sativa) yang ditanam secara organik di California yang bebas pestisid, herbasid dan hanya menggunakan baja kompos dan baja bebas kimia. Alfalfa dikenali sebagai ‘Raja Segala Tumbuhan’. Medicago sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki (lebih 6 meter) ke dalam bumi untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dipadatkan menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

slide1

Kelebihan Alfalfa Complex:

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrien – Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih daripada 2500 tahun dan telah dikenalpasti makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrien yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa Complex kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa complex menyediakan nutrisi yang sama dengan segelas susu.

7 Manfaat Utama Alfalfa Complex kepada Tubuh:

  1. Mencuci hati, darah dan usus – Alfalfa Complex merupakan makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksik dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  2. Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air ( athlete’s foot) dengan berkesan.
  3. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembong, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis hepatitis dan sembelit.
  4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah sakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa Complex Shaklee sahaja mengandungi saponin yang memiliki ciri-ciri span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolstrol.
  5. Melawan tumor – Memakan 30 hingga 50 biji seharian dapat mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  6. Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakkan penyakit.
  7. Mencegahkan / Merawat Atritis – Melegakan sakit atritis dan ketika hamil.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan, Kuala Medang, Raub, Kuala Lipis

Advertisements

6 thoughts on “Kelebihan dan 7 Manfaat Utama Alfalfa Complex

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s