Keistimewaan dan 7 Manfaat Utama Mealshakes Shaklee

Salam Ceria,

Sarapan pagi merupakan waktu makan yang paling penting. Untuk mendapat kesihatan yang baik sepanjang hari, sarapan pagi adalah sangat-sangat diutamakan. Syaratnya mestilah penuh nutrisi walaupun kelihatan ringkas. Di Shaklee, terdapat beberapa makanan ganti antaranya Mealshakes.

meal-shakes

Jom kita kenal apa itu Mealshakes Shaklee.

Perbezaan Shaklee

Mealshakes menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi bahan semulajadi –buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam system tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglubolin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Mealshakes dihasilkan untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera.

Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Mealshakes Shaklee merupakan pilihan bijak.

Manfaat Utama:

  1. Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turt mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  2. Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh – Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain – lain.
  3. Membantu Tumbesaran – Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  4. Anti-Oksida – Mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  5. Mengembalikan Seri Wajah – Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan kuprum yang cukup untuk membina sel – sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi kulit dan wajah yang lebih cantik.
  6. Detoksifikasi – Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  7. Rasanya Lazat – Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktosa semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat dinikmati oleh semua golongan.

Mealshake-Shaklee1

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi percuma hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Advertisements

2 thoughts on “Keistimewaan dan 7 Manfaat Utama Mealshakes Shaklee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s