Detoks – Tujuan dan Kepentingannya Untuk Kesihatan Tubuh

Salam Ceria,

Seringkali kali kita didedahkan dengan perkataan detoks. Apa itu detoks sebenarnya? Dan apa kepentingannya kepada kesihatan tubuh badan kita. Hari ini pun banyak produk – produk yang bertujuan untuk detoks. Dalam entri ini saya akan ceritakan dengan ringkas dan padat tentang detoks.

Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas badan dah buat proses detoksifikasi, dinding usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan nutrien berlaku pada tahap optimum, lebih cepat dan berkesan. Kerana itulah detoks sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau supplemen supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum. Sumber

Maklumlah, perut adalah rumah penyakit. Usus pula bolehlah dianggap sebagai bilik dalam rumah penyakit ini. Bila usus sihat, penyakit tak dapatlah nak berumahtangga di sini.Yang tinggal hanyalah rumah yang bersih dan pengambilan suplemen pasti mengindahkan lagi rumah kita ini.

usus1

Untuk proses detoks dilakukan dengan mudah, kita perlu memakan makanan yang mengandungi serat yang tinggi. Di Shaklee pun ada menghasilkan produk untuk tujuan detoks usus ni iaitu HerbLax dan Alfalfa Complex. Kedua – duanya mengandungi jumlah serat yang tinggi.

Why-Detox-Blog-ImageDapatkan produk Shaklee dan konsultasi percuma hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s