Performance Drink – Kelebihan dan Manfaat Utama

Salam Ceria,

Kepada pembaca yang gemar melakukan aktiviti lasak dan bersukan, pastinya memerlukan stamina dan tenaga yang berpanjangan untuk kekal cergas di sepanjang tempoh permainan. Shaklee tidak terlepas pandang tentang perkara ini. Para saintisnya sentiasa bertungkus lumus untuk menghasilkan sesuatu yang bermanfaat untuk kegunaan semua. Dari situlah terciptanya minuman perangsang tenaga yang menjadi pilihan ahli angkasawan dan para atlet.

Minuman Pilihan Ahli Angkasawan dan Para Atlet

Perbezaan Shaklee

Minuman isotonik pertama kali dihasilkan pada 1980an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human powered flight programme). Performance merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang paling jauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Performance direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka kerana ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam sukan dunia mahupun aktivit pengembaraan.

Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara kitaran bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

pd

Manfaat Utama:

  1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan – Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan otot.
  2. Membekal Tenaga dan Daya Tahan Fizikal – Ia mengimbangi danmembekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. Ia mengandungi kalium, kalsium, natrium, foforus, magnesium dan klorida. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.Performance-Drink
  3. Mencegah Penyahidratan – Mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda.
  4. Mengekalkan Paras Gula – Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana saja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Sangat sesuai untuk: Para atlet, orang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat, keletihan, penyahidratan,otot dan kulit, vagina yang kering, cirit birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.

*Elakkan daripada terdedah (simpan dalam peti sejuk selepas dibuka).

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi percuma hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Advertisements

2 thoughts on “Performance Drink – Kelebihan dan Manfaat Utama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s