Omega Guard dan Ikan Air Laut Dalam

Salam Ceria,

Pembaca sekalian, Persatuan Kesihatan Awam Amerika mengesyorkan untuk memakan ikan air laut dalam yang mengandungi paras asid lemak omega 3 yang tinggi sekurang – kurangnya saiz kad permainan sebanyak 2 kali seminggu. Hal ini kerana, ia dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

Kenapa Ikan Air Laut Dalam?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika yang juga pemenang Hadiah Nobel, telah menemui satu rahsia – Penduduk Eskimo yang hidup di persekitaran berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan diabetis, manakala kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolestrol, menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan jantung. Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan, ikan dari air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

OMEGA GUARD SHAKLEE UNTUK JANTUNG

Sendawa Bau Hanyir Ikan?

Hanya sebahagian kecil yang sendawa bau hanyir ikan selepas mengambil minyak ikan, disarankan untuk mengambil minyak ikan sebelum makan atau bila perut kosong.

Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan wanita hamil yang sangat hampir melahirkan tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi anda hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Pos Seluruh Malaysia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s