Fahami Apa Itu Krisis Pemulihan

Salam Ceria,

Pembaca sekalian, hari ini saya akan ceritakan serba sedikit mengenai krisis pemulihan. Mair kita fahami apa sebenarnya maksud krisis pemulihan agar kita tidak keliru antara sakit sebenar dan proses memulihkan sistem tubuh badan. Orang tua – tua ada cakap,’Untuk Sihat Perlu Rasai Sakit’ dan ‘Sakit Datang Macam Ribut, Nak Baik Macam Semut’.

Krisis Pemulihan

Sesetengah individu akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil suplemen. Simptom – simpton ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya tidak. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh suplemen, krisis pemulihan terjadi.

Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit – penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari, walau bagaimanapun tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih. Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangka masa yang lama. Toksin tersebut termasuklah sisa – sisa, makanan berkimia, lemak dan stres ditambah dengan diet tak seimbang, kurang tidur, pengambilan antibitiotik, pil tahan sakit dan ubat – ubatan sintetik.

Pemakanan suplemen membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ – organ tubuh kita. Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidak hadaman (perut kembung, lapar), cirit – birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, berasa hangat, berpeluh dan sebagainya. Simptom – simptom ini berbeza antara individu dan akan berlalu setelah beberapa hari.

healing-crisis-2-638Di waktu jangka masa krisis pemulihan ini, kita perlu banyakkan minum air bersih, mendapatkan rehat yang cukup dan makan lebih buah – buahan serta sayur -sayuran. Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi anda hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Pos Seluruh Malaysia

Advertisements

One thought on “Fahami Apa Itu Krisis Pemulihan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s