Kelebihan dan Keistimewaan ESP Shaklee

Salam Ceria,

Para pembaca sekalian, kacang soya merupakan salah satu sumber protein yang lengkap. Ianya mengandungi asid amino perlu untuk melengkapkan nutrien bagi fungsi tubuh. Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee adalah sangat berbeza dengan protein soya jenama lain di pasaran.

Perbezaan Shaklee

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 1970an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktopr utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi ‘non GMO’ (non Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu tong) ESP ini dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP-2BShakleeEnergizing Soy Protein Shaklee ini merupakan satu – satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur. Manakala, kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk penghidap diabetis.

Sesetengah protein soya diproses menggunakan alkohol. Kaedah pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan – bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Satu hidangan lengkap ESP Shaklee ini bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kalo ganda telur, 12 kali ganda susu. Selain itu, ESP juga rendah lemak, tiada kolestrol, tiada laktosa, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi percuma hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Pos Seluruh Malaysia

Advertisements

2 thoughts on “Kelebihan dan Keistimewaan ESP Shaklee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s