NurtiFeron dan Manfaatnya Untuk Kesihatan

Salam Ceria,

Pembaca yang dikasihi, anda sering sakit kepala, demam, selsema? Apa yang anda lakukan untuk melegakan kesakitan tersebut? Ambil ubat tahan sakit? Oh tidak bagi saya. Sudah agak lama saya tidak mengambil pil tahan saskit seperti paracetamol, panadol, dan yang seangkatan dengannya. Apa yang saya ambil? Sudah tentulah suplemen semulajadi Shaklee. Jadi, kali ini saya ingin kongsikan bersama semua mengenai NUTRIFERON.

Penemuan Terhebat Dalam Bidang Immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemuioleh Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu – ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima berjaya memmbangunkan satu – satunya interferon semulajadi semulajadi di dunia yang diberi nama Nutriferon. Beliau berjaya menetapkan ekstrak dari 4 jenis herba iaitu biji labu, bunga saffflower, honeysuckle Jepun dan biji plantago asiatica mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Formula yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi. Nutriferon merupakan satu formula eksklusif dan dipatenkan oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai – kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia, herpes, HIV dan lain – lain. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan lain – lain penyakit.

Manfaat Utama Nutriferon Untuk Kesihatan

Mengukuhkan Sistem Imun

Merupakan satu – satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian – kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh iaitu T-cells, B-cells, dan makrofag.

Melawan Kanser dan Tumor

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel – sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

Melindungi daripada Influenza

NutriFeron mengimbangi respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

Meringankan Tekanan dan Kelesuan

Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan, tekanan, dan gaya hidup yang sibuk.

Melambatkan Penuaan

Formula unik NutriFeron merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru, sel – sel akan menjadi lebih sihat.

Mengurangkan Infeksi oleh Pesakit Hepatitis B dan C

Keberkesanan NutriFeron dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain – lian kepada pesakit Hepatitis B dan C.

Mempertingkatkan Menopaus

Hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

Mempertingkatkan PMS

Terbuklti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Nutriferon-box1

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi anda hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Pos Seluruh Malaysia

Advertisements

4 thoughts on “NurtiFeron dan Manfaatnya Untuk Kesihatan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s