Manfaat CoQHealth Plus dalam Menghalang Penyakit

Salam Ceria,

Pembaca disayangi, suplemen diambil bertujuan sebagai medium pencegahan. Bukan nak kata makan suplemen memang pasti tak jatuh sakit kerana sakit dan sihat itu semuanya kurniaan Allah S.W.T. CoQHealth Plus sememangnya mengandungi banyak manfaat untuk kesihatan, maka, untuk entri kali ini saya akan kongsikan mengenai manfaat CoQHealth Plus dalam menghalang penyakit kronik.

Manfaat CoQHealth Plus dalam Menghalang Penyakit

Kegagalan Jantung Kongestif (Congestive Heart Failure)

Belum terdapat bukti kukuh yang mengaitkan pengambilan koenzim Q10 (CoQ10) sahaja akan menghentikan kegagalan jantung. Akan tetapi, terdapat bukti kontroversi bahawa CoQ10 membantu apabila digabungkan dengan perubatan dan rawatan jantung yang lain.

 Risiko Masalah Jantung Tambahan Pesakit Myocardial Infarction (MI)

CoQ10 mampu mengurangkan serangan sakit jantung dan MI apabila diambil dalam tempoh 72 dari berlakunya MI dan berterusan selama 1 tahun.

Penyakit Huntington

Ubiquinol, satu bentuk CoQ10 telah dianugerahkan sebagai ‘Orphan Drug Status’ oleh Federal Food and Drug Administration (FDA). Pembuat Ubiquinol memperoleh insentif kewangan untuk mengkaji keberkesanannya terhadap penyakit Huntington, iaitu penyakit yang jarang berlaku (melibatkan kurang daripada 200 000 pesakit). Walau bagaimanapun, pengambilan koenzim Q10 dalam dos 600mg dan kurang, sehari tidak berkesan melambatkan perkembangan penyakit ini.

Menghalang Komplikasi Salur Darah Selepas Pembedahan ‘Heart Bypass

Wujud bukti yang menunjukkan pengambilan koenzim Q10 secara oral selama seminggu sebelum pembedahan ‘heart bypass’ dapat membantu mengurangkan kerosakkan salur darah. Namun demikian, tidak semua penyelidik bersetuju dengan penemuan ini.

Tekanan Darah Tinggi

Pengambilan koenzim Q10 bersendirian atau bersama – sama ubat untuk tekanan darah tinggi, menurunkan tekanan darah dengan lebih berkesan lagi.

Menghalang Serangan Migrain

Mengambil koenzim Q10 secara oral membantu menghalang serangan migrain. Kajian menunjukkan koenzim Q10 mampu mengurangkan kekerapan pening kepala sebanyak 30% dan hari – hari serangan di mana keadaan loya berkaitan dengan pening kepala, berkurangan sebanyak 45% bagi golongan dewasa. Pengambilan koenzim Q10 juga mengurangkan serangan migrain bagi kanak – kanak yang mempunyai paras koenzim Q10 yang rendah. Ianya boleh mengambil jangkamasa 3 bulan untuk menunjukkan kesan. Malangnya koenzim Q10 tidak berkesan dalam rawatan migrain apabila ianya telah terjadi.

Penyakit Parkinson

Terdapat penyelidikan yang menunjukkan bahawa pengambilan suplemen koenzim Q10 mampu melambatkan kemerosotan  kesihatan dengan mereka yang menghidap tanda awal penyakit Parkinson. Akan tetapi, pengambilan bagi pesakit yang berada di peringkat pertengahan tidak menunjukkan kesan yang positif.

Memperbaiki Sistem Imun Pesakit HIV dan AIDS

Distrofi Otot

Distrofi Otot merupakan satu masalah membabitkan kerosakkan otot. Pengambilan koenzim Q10 secara oral memberi kesan positif bagi penghidap penyakit ini.

Mandatory Credit: Photo by Monkey Business s / Rex Features (1147754a) MODEL RELEASED Man Clutching His Heart VARIOUS

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi anda hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Pos Seluruh Malaysia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s