Peranan CoQHealth Plus Untuk Jantung Yang Sihat

Salam Ceria,

Pembaca semua, dalam entri yang lepas saya ada ceritakan serba ringkas mengenai CoQ10, sejenis koenzim yang membantu jantung mendapatkan tenaga agar boleh berfungsi dengan baik. Walaupun CoQ10 ini boleh dihasilkan sendiri melalui pemakanan harian, namun jumlahnya amat rendah . Atas sebab itulah pengambilan suplemen CoQ10 perlu.

CoQHealth Plus merupakan suplemen khas  untuk kesihatan jantung dari Shaklee. CoQHealth Plus menyediakan campuran semulajadi proprietari 100mg CoQ10 dan resveratrol di dalam gel lembut.

Peranan CoQ10 dalam CoQHealth Plus Shaklee

 • Membantu Penghasilan Tenaga di dalam Organ Jantung
  • CoQ10 membantu meningkatkan penghasilan tenaga di dalam otot jantung, menambah kekuatan mengepamnya. Penyelidikan juga menunjukkan CoQ10 meingkatkan peredaran darah, mengurangkan episod serangan angina dan mengurangkan palpitasi jantung.
 • Menggalakkan dan Melindungi Arteri Sihat dari Oksidasi LDL
  • Banyak kajian telah menunjukkan CoQ10 mempunyai potensi untui mengurangkan tekanan darah secara semulajadi tanpa kesan sampingan. TIndakan CoQ10 sebagai antioksidan yang kuat menghalang oksidasi LDL (kolestrol jahat) dan menghalangnya dari melekat dan menyumbat salur darah.
 • Membantu Menambah dan Mengekalkan Tahap CoQ10 di dalam Darah
 • Meningkatkan Tenaga
  • CoQ10 berupaya meningkatkan tahap tenaga, menambahkan stamina, dan mengurangkan kelesuan. Kajian juga mendapati, suplemen harian CoQ10 dapat mengatasi simptom – somptom kelesuan.
 • Kecerdasan Mental
  • CoQ10 merancakkan sel – sel otak yang seterusnya meningkatkan kecerdasan mental, memori dan keupayaan kognitif. Kajian juga menunjukkan supplemen CoQ10 mengurangkan serangan migrain, pening dan perasaan loya.
 • Kulit Yang Lebih Muda
  • CoQ10 meningkatkan peredaran darah untuk mengekalkan tisu kulit dengan cukup oksigen dan nutrisi untuk pemulihan, kesegaran dan penghasilan kolagen. Ini membantu kulit agar lebih tegang, lebih cerah dan berseri.
 • Meningkatkan Kesuburan
  • CoQ10 mengurangkan stress oksidadtif yang telah dibuktikan untuk mewujudkan persekitaran yang lebih sihat untuk meningkatkan kiraan sperma, pergerakan sperma dan mutu sperma. Ia juga membantu meningkatkan mutu ovum wanita.

Selain itu, CoQHealth Plus turut mengandungi resveratrol yang telah terbukti dapat merehatkan darah dan membantu pengaliran darah.

coq-health

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi anda hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Pos Seluruh Malaysia

Advertisements

2 thoughts on “Peranan CoQHealth Plus Untuk Jantung Yang Sihat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s