Anggur Muscadine – Anggur Super dalam Vivix

Salam Ceria,

Pembaca sekalian, pernah dengar pasal Vivix?. Kalau belum, boleh baca tentang kehebatan Vivix dalam entri saya yang lepas. Kali ini saya nak kongsikan mengenai Anggur Muscadine, iaitu salah satu kandungan utama dalam Vivix ini. Anggur Muscadine ini bukan macam anggur biasa ye.

Anggur Muscadine dan Ciri – Cirinya

Anggur Muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 pasang kromosom. Anggur Muscadine ini adalah satu – satunya anggur yang mempunyai lebih kromosom, yang ahli sains percaya ciri ini mengukuhkan profil polifenol dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Disebabkan pasangan kromosom tambahan inilah anggur Muscadine menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.

Anggur Muscadine juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan tinggi. Asid ellagik tidak dijumpai pada anggur jenis lain dan ianya menunjukkan mempunyai ciri – ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria. Saiz anggur Muscadine boleh mencapai sebesar bola golf.

Nilai ORAC bagi anggur Muscadine ialah 6800. ORAC merupakan singkatan kepada Oxygen Radical Absorbance Capacity yang bermaksud Kapasiti Penyerapan Radikal Oksigen. Oleh kerana persekitaran pertumbuhannya yang unik, serta mampu menerima cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Anggur Muscadine mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam anggur lain yang dibuktikan berfaedah untuk kesihatan jantung (kardiovaskular), menurunkan paras gula dalam darah serta melambatkan proses penuaan.

Resveratrol-Vivix-Feature-300x154

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi anda hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Pos Seluruh Malaysia

Advertisements

2 thoughts on “Anggur Muscadine – Anggur Super dalam Vivix

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s