Badan Kurus Dengan B Complex

Salam Ceria,

Pembaca sekalian, seringkali kita dihidangkan dengan cerita – cerita mengenai vitamin B Complex. Ramai yang beranggapan B Complex boleh menyebabkan berat badan bertambah dan kelihatan gemuk. Adakah ini hanya sekadar mitos atau fakta?

Terdapat satu hubung kait antara Vitamin B dengan berat badan. Namun begitu, terdapat juga mitos yang mengatakan bahawa penurunan berat badan juga mengaitkan keperluan pengambilan Vitamin B. Jom kita baca penerangan bagaimana vitamin B ini boleh membantu menurunkan berat badan.

Tubuh manusia memerlukan 13 vitamin dan termasuk dari 8 jenis vitamin dari kumpulan Vitamin B-Complex. Vitamin B Complex adalah amat penting untuk proses metabolisme seperti sintesis sel darah merah dan pengeluaran tenaga.

Vitamin B dan penurunan berat badan adalah saling berkait-rapat, tetapi ianya akan berlaku hanya jika kita mengambil kesemua 8 jenis vitamin B Complex

Semua vitamin B Complex bersifat larut air. B Complex menyediakan tenaga daripada karbohidrat dan menukarkannya kepada glukosa. Vitamin B Complex juga merupakan asas kepada metabolisme protein dan lemak. Semua vitamin B Complex bekerjasama, jadi, adalah amat penting untuk kita mengambil semua 8 jenis vitamin B serentak pada masa yang sama. Vitamin B dan penurunan berat badan adalah saling berkait-rapat, tetapi ianya akan berlaku hanya jika kita mengambil kesemua 8 jenis vitamin B Complex.

tip-vitamin-shaklee-berbau

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Dapatkan produk Shaklee dan konsultasi anda hari ini.

Hubungi:

Maisarah

Pengedar Sah Shaklee Anda

Facebook – Mai Raqib

Email – maisarah.osman@me.com

WA/SMS – 013 768 2087

Kawasan COD – Sungai Koyan – Kuala Medang – Raub – Kuala Lipis

Pos Seluruh Malaysia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s